Wat eten we vanavond? Vandaag: spinaziegratin voor 2 personen. Gratin is de kooktechniek waarbij een ingrediënt met broodkruim en/of kaas afgetopt wordt om vervolgens onder de gril te garen zodat er een knapperige korst ontstaat.
Het is lente en dat betekent weer… asperges! We hebben hieronder een heerlijk lenterecept van groene asperges opgerold in lasagnevellen in een romige geitenkaassaus en een topping van krokante croutons.
Er zijn meerdere manieren om asperges te bereiden, maar eenvoud is nog altijd het kenmerk van het ware. Rolande Kuenen van de Lekker Eten Winkel in Ruurlo doet het zo…
Met de lente in aantocht zijn de meeste mensen wel klaar met de erwten- en bonensoep. Wat vrolijkers dus! Eric van Veluwen bereidt een zonnige paprika-tomatensoep.
Voedselbossen zijn hip, zoveel is zeker. Maar lijkt dat voor jou een onhaalbare droom omdat je alleen maar een balkon of een kleine tuin hebt? In Ontwerp je eigen voedselbostuin leer je hoe je deze droom toch kan realiseren.
Simpel en lekker recept van kip met rijst en sperzieboontjes
Nasi Goreng kennen we allemaal. Eric van Veluwen maakt er met quinoa een zeer gezonde variant van. Met knoflook en veel verse kruiden maakt u in een handomdraai een voedzaam eenpansgerecht.
Sporten vraagt veel van het lichaam, en het juiste sportondergoed kan echt het verschil maken tussen een comfortabele work-out en een ervaring die je liever vergeet.
Een hortensia krijgt meestal een plekje in de tuin. Daar bloeit de plant elke zomer uitbundig. Wie tuiniert in potten hoeft het niet bij één of twee te laten. Het is tegenwoordig helemaal ‘in’ om een pottenborder te maken.