Zalm in kruidenkorst
Koken 23 april 2014 0Benodigdheden (voor 4 personen)
- 400 g zalm zonder vel
- olie om in te bakken
- 1 bos peterselie
- 1 bos kervel of koriander
- peper en zout
- 4 el sojasaus
- 1 el zwarte bonensaus (toko)
- sap van 1 citroen
- 2 el sesamzaadjes
Bereidingswijze
Snijd de zalm in de lengte in stukken. Bij een normale maat (van de supermarkt) kunt u ze doormidden snijden. Dep de zalm droog en verhit wat olie in de pan. Bak de zalm aan weerszijden kort. De zalm hoeft niet te kleuren, even dichtschroeien is voldoende. Haal de zalm uit de pan en hak de kruiden fijn. ’Paneer’ de zalm met de kruiden, peper en zout. Rol de zalm vervolgens stevig op in plastic folie. Zo blijven de kruiden er beter aan vast. Bewaar de zalm even in de koelkast.
Maak een sausje van de sojasaus en de zwarte bonensaus, voeg het sap van de citroen toe en meng het met de sesamzaadjes. Haal de zalm uit de koelkast en snijd er dunne plakjes van. Maak de borden op en doe bij elke plakje zalm een lepel saus. Lekker met wat kroepoek.
Eet smakelijk!
0 Reacties