Romige broccoli-appelsoep
Koken 15 april 2016 0Voor een heerlijk recept maakt Naobers Nieuwsbrief een keuze uit de culinaire nalatenschap van een illuster gezelschap: de Potten- en Pannenclub. Amateur koks en kokkinnen uit de regio, die een aantal jaren geleden furore maakten met hun kookcreaties in het zaterdagmorgenprogramma van Omroep Gelderland. Dit keer een recept van Gerda Tiessink.
(voorgerecht voor 6-8 personen)
Nodig: 500 gram broccoli, 3 appels (Elstar bijvoorbeeld), 1 ui, 40 gram boter, 1,25 liter kruidenbouillon/vlees- of kippenbouillon, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, snufje geraspte nootmuskaat, 125 ml crème fraîche.
Voorbereiden:
Maak de broccoli schoon. Verwijder de schil van dikke stelen en snijd deze enkele malen in de lengte door. Snijd de geschilde appels in vieren. Snipper de gepelde ui.
Bereiden:
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de appelblokjes gedurende 5 minuten. Schep ze tijdens het bakken om. Verhit de rest van de boter in een soeppan en fruit de uisnippers in ongeveer 10 minuten zacht en glazig. Voeg er eventueel wat bouillon aan toe.
Giet alle bouillon in de pan en breng aan de kook.
Kook de broccoli in ongeveer 8 minuten gaar.
Pureer de soep met behulp van een staafmixer of een andere keukenmachine.
Roer de appelblokjes, peterselie en nootmuskaat door de soep. Laat de soep niet meer koken. Klop tenslotte de crème fraîche of slagroom door de soep.
Recept: Gerda Tiessink, Leusden
0 Reacties