Oma’s heldere kippensoep
Koken 21 oktober 2016 0Voor een heerlijk recept maakt Naobers’ Nieuwsbrief een keuze uit de culinaire nalatenschap van een illuster gezelschap: de Potten- en Pannenclub. Amateur koks en kokkinnen uit de regio, die een aantal jaren geleden furore maakten met hun kookcreaties in het zaterdagmorgenprogramma van Omroep Gelderland. Dit keer Rolande Kuenen uit Ruurlo met oma’s heldere kippensoep.
Nodig:
1 soepkip
2 takjes selderij
2 takjes peterselie
3 takjes van de maggiplant
1 grof gesneden ui
½ laurierblad
250 gram boerensoepgroenten
vermicelli
Bereiding:
• Zet de kip met selderij, maggiplant, ui, laurierblad en zout en peper op met ongeveer 3 tot 4 liter koud water;
• Laat de bouillon minstens 3 uur trekken;
• Zeef de bouillon 2 keer: eerst door een zeef, daarna door een schone, iets vochtige doek;
• Laat de bouillon afkoelen en schep het vet er af;
• Ontbeen de kip en snijd het vlees in stukjes;
• Breng de bouillon aan de kook. Voeg soepgroenten, vermicelli en kippenvlees toe. Laat het geheel een minuut of tien zachtjes doorkoken;
Breng de soep op smaak met (kippen)bouillontabletten. Gebruik de peterselie voor het afgarneren
0 Reacties