Heite bliksem

Heite Bliksem

Koken 4 november 2016 0

Buiten wordt het kouder, u bent net thuisgekomen van een vreselijke fietsrit door de regen, of u heeft met uw honden gewandeld door de kou. U heeft staan wachten op de trein, die u naar huis moest brengen, maar was vertraagd door de bladeren op het spoor. U heeft het koud tot op het bot en u heeft honger. Wat is er dan lekkerder dan een stamppot Heite Bliksem? Potdeurmekare zorgt dit keer voor het heerlijke recept in Naobers’ nieuwsbrief.

Nodig: 750 gram vet spek, 2 kg zoete appels, 2 zure appels, 1½ kg aardappelen, zout.

Bereiding: De zoete en de zure appels schillen, van het klokhuis ontdoen en halveren of in parten snijden. Deze samen met de aardappelen in water en wat zout 30 à 45 minuten laten koken. Het spek in plakjes snijden en uitbakken. Als de stamppot gaar is deze afgieten en door elkaar stampen. Spekvet toevoegen en zo nodig wat zout. Voeg een beetje suiker bij, als de stamppot niet voldoende zoet is. Geef de ‘spekharsjes’ er apart bij.

Bron: Potdeurmekare

Plaats een reactie

0 Reacties