currysoep

Currysoep

Koken 19 september 2013 0

olie, om in te bakken
150 gram quinoa (pre-cooked)
100 gram aardappel, in blokjes
100 gram wortel, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 eetlepel groene currypasta
1 deciliter kokosmelk
1 liter groentebouillon
100 gram maïskorrels of babymaïs
¼ bos peterselie, fijngesneden
sap van 1 citroen
handje koriander

Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin quinoa, aardappel, wortel en ui aan. Voeg de currypasta toe en blus het geheel af met de kokosmelk. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat de soep ongeveer 20 minuten pruttelen. Doe de maïs er bij in en laat die nog eventjes meekoken. Roer op het laatst de peterselie en het citroensap erdoor. Deze soep wordt nóg lekkerder met een ferme hand koriander erin als garnering.

Plaats een reactie

0 Reacties