Amandelmuffins
Koken 25 november 2014 0Sinterklaas en kerst domineren het huidige tijdsbeeld, inclusief de pepernoten en banketstaaf. Daarom nu eens iets verfrissends anders, amandelmuffins die lekker zijn voor klein én groot. Omdat ze gluten- en lactosevrij zijn kan bijna iedereen er van meegenieten. Dus maak er vooral véél van!
Benodigdheden (voor 4 personen)
- 50 g amandelmeel
- 100 g quinoameel (biowinkel)
- 3 eieren
- 50 g gesmolten boter
- 50 g suiker
- 1/2 dl kokosmelk
- 100 g kersenjam
Bereidingswijze
Klop de eieren en de suiker luchtig in een grote kom, ze moet luchtigheid krijgen, en de dikte van yoghurt. Voeg het meel toe van beide soorten en spatel ze met een lepel rustig door, doe de gesmolten boter en de kokosmelk erbij en meng het geheel.
Schep ze in vormpjes of een speciale muffinbakplaat en bak ze circa 5 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden. Zodra ze zijn afgekoeld naar wens de kersenjam erop en smullen maar!
0 Reacties