Vegan voor altijd
Boekentips 14 maart 2023 0De beste traditionele plantaardige recepten van de wereld
In 1962 werd het woord ‘vegan’ voor het eerst genoteerd in de Oxford English Dictionary. De veganrecepten in dit boek zijn echter veel ouder en horen allemaal thuis in de traditionele wereldkeuken.
Hoe ontdek je de grootste onbekende en authentieke parels van de puur plantaardige keuken? Vertrouw op de intuïtie en smaak van expeditieleidster Katharina Seiser. Met een bijna wetenschappelijke nauwgezetheid en kookkennis duikt ze diep in de kooktradities.
Wat heeft ze voor ons gevonden? Gerechten met 100% smaak die altijd al veganistisch waren – 100% vrij van vervangingsproducten en imitaties. Gewoon eerlijk voedsel. Wat garandeert ze ons? Ontbijtrecepten die je opvrolijken. Lunchgerechten zoals de overheerlijke rijstrolletjes, knapperige tomatenbroodjes of kruidige rijstmeel-pannenkoekjes … of zoete afsluiters zoals worteltaart of gevulde chocovijgen ontbreken niet.
De achtergrondinformatie over herkomst en traditie brengt de wereld op het bord.
Katharina Seiser woont in Wenen en schrijft en doceert over eten. Auteur, columnist en culinair expert.
Katharina Seiser – Vegan voor altijd. De beste traditionele plantaardige recepten van de wereld | Oorspr. titel: Immer Wieder Vegan, vertaling Ellen Hosmar/Vitataal | Fotografie Vanessa Maas | verschijnt 14 maart bij Sterck & De Vreese | ISBN 978 94 6471 003 8 | gebonden, geillustreerd, 192 pagina's | verkoopprijs € 29,95
0 Reacties