Klassieke pittige winterkost, met lamsvlees als variant, die heel lekker gecombineerd kan worden met spruitjes en puree.
Marga Thomassen (49) leerde als kind al kijken naar de natuur. Dat observatievermogen komt haar als fotografe goed van pas, maar ze doet er ook haar voordeel mee in haar vak als kinderverpleegkundige.
Sommigen rillen ervan, maar bij sommigen zal het water in de mond gaan lopen. Het is zo’n recept wat iedereen kent van “vrôgger” toen dit werd gemaakt nadat een varken was geslacht. Er zijn vele familierecepten., bv deze variant.
Het is bronsttijd in de natuur. De tijd dat de dieren een hormonale verandering ondergaan. Bij de mens gieren de hormonen het hele jaar dóór door het lichaam, met als hoogtepunt de zaterdagavond
Tot nu toe trekt 2015 met extreem weer aan ons voorbij. Maandenlang klaagde Boer over het koude, droge voorjaar. Met als dieptepunt de nachtvorst, eind april. De regen bleef uit en het gras schroeide weg.
Gek word ik ervan. Bij elk gesprek, maar ook tijdens het eten, houden mijn kinderen met één oog hun mobiel in de gaten. Honderd keer in een uur komt er een berichtje binnen via WhatsApp, Facebook of Instagram.
Een Spaans hoofdgerecht voor vier personen.
Toon Hendriks (59) werkt parttime als anaesthesie-verpleegkundige in het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem. In 1991 maakte hij van zijn passie zijn 2e beroep en sindsdien fotografeert hij voor diverse opdrachtgevers.
Zomer, de tijd van de echte mannen. Waar traditioneel nog veel vrouwen voor de boodschappen en het eten zorgen, vindt er tijdens de zwoele zomeravonden een wisseling van de wacht plaats. Het is barbecuetijd, dus mannentijd!