Iedereen heeft weleens dat je plotseling wordt overvallen door een herinnering omdat je iets overkomt, ziet of ruikt. Een moment van vroeger. Gemma Broekhuis bedacht dit roze journal om al je herinneringen in op te schrijven.
Met dit kookboek maak je een reis door het rijke culinaire erfgoed van Gelderland. Op het ritme van de seizoenen ontdek je 700 jaar eetcultuur op kastelen en landgoederen. Met authentieke recepten voor een deftige maaltijd thuis.
Gerrit Wildenbeest gaat in Een schone erfenis is u geworden terug naar de verdwenen wereld uit zijn jeugd. Karnemelkse saus uit moeders keuken, het geruststellende gerammel van koeien aan de vassels op de deale.
Statenlid Dinand Leferink (VVD) uit Goor strijdt al jaren om de Nedersaksische taal op de kaart te zetten. Op 3 maart as. is de statenvergadering van de provincie Overijssel voor een deel in het Nedersaksisch en live te volgen.
De 57-jarige Geertje schreef een indrukwekkend en openhartig boek over haar leven met haar manisch depressieve echtgenoot Wester. Voor hem is er uiteindelijk nog maar één uitweg. Wij mogen het boek "Morgen stap ik eruit" weggeven.
Een bonbon van gerookte zalm, een recept van Jan Welling uit Wijchen uit de culinaire nalatenschap van een illuster gezelschap: de Potten- en Pannenclub.
De horeca is helaas al een tijdje gesloten. Met het gevolg dat verveling toe slaat in deze gekke tijd. Daarom bieden 5 horeca-ondernemers uit Twente door middel van een mooie autoroute, een heerlijk 5-gangen diner aan in uw auto!
Van onze oud-columniste Irene van der Aart (53) verscheen in november het boek ‘Uitgemolken’. Centraal daarin staat haar relatie met ‘Boer’ Gerard Burgers (59), inmiddels zelf ook anderhalf jaar uitgemolken.
Elena Jongman woont al 15 jaar in Nederland. Ze is in Kirgizië geboren en getogen. Elena is een professionele portretfotograaf gevestigd in Assen. Naast de portretfotografie maakt ze graag dagelijks foto’s van de natuur.